Resultaten voor duurzame materialen bouw

+
+
+
+
+
+
+
+
+
+

     duurzame materialen bouw
 
Wat zijn duurzame materialen?
Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Bij de keuze van duurzame materialen zijn er namelijk verschillende milieuparameters van belang.: Om te beginnen is de grondstof belangrijk: producten op basis van hernieuwbare grondstoffen zoals hout of wol of afvalstoffen pellets, papier. scoren op dit vlak beter dan kunststoffen uit de petrochemische industrie. Tegelijk speelt ook het productieproces van een materiaal een niet te onderschatten rol. Zo kan het gebeuren dat er heel wat energieverslindende processen nodig zijn om het bruikbaar te maken voor toepassing in de bouw.
Bouwmarkt voor Ecologische bouwmaterialen Dubomat.
Materialen die stuk voor stuk voldoen aan strenge milieu-en gezondheidscriteria. Zonder uitzondering geldt voor deze producten dat ze van hoge kwaliteit zijn en de vergelijking met gangbare" materialen glansrijk kunnen doorstaan. Bij aangeboden installatiematerialen en overigen ligt de nadruk op energiebesparing, verwerking en gebruiksgemak.
Een huis van duurzame bouwmaterialen? Bewust Nieuwbouw.
Aan projectontwikkelaars en bouwers de taak om te blijven innoveren als het gaat om het gebruik van duurzame materialen. Het is bijvoorbeeld handig om materialen te gebruiken voor de bouw van een huis die het makkelijker maken om een woning aan te passen aan de levensfase van de gebruiker.
Duurzame bouwmaterialen.
Duurzame materialen zijn producten die de schade aan de natuur zoveel mogelijk beperken. Een voorbeeld van zulke materialen zijn hernieuwbare materialen. Dit zijn grondstoffen die binnen een afzienbaar tijdsbestek door natuurlijke aanwas of teelt opnieuw beschikbaar komen. bron: Agrodôme Een voorbeeld van zo een stof is bamboe.
Duurzaam bouwen Duurzaam bouwen en verbouwen Rijksoverheid.nl.
Zoek binnen Rijksoverheid.nl Zoek. Duurzame woningen zijn beter voor het milieu dan traditionele bouw. Duurzaam bouwen bespaart grondstoffen. Duurzame gebouwen zijn energiezuiniger in het gebruik. En vaak zijn ze gezonder voor bewoners en gebruikers. Ontwerpen van duurzame gebouwen. Milieuprestaties van gebouwen meten. Duurzame wijken en steden. Overheid kiest voor duurzame gebouwen. Duurzaam bouwen is meer dan energiebesparing. Bij de ontwikkeling van gebouwen staat het respect voor mens en milieu voorop. Bij duurzaam bouwen gaat niet alleen over een laag energieverbruik. Maar ook over.: gebruik van duurzame materialen die rekening houden met het milieu en de gezondheid van bewoners en gebruikers.;
Duurzaamheid.
Daarom gaan we uitgebreid beschrijven welke materialen en technieken we gebruiken. Bouwen met de meest duurzame materialen. De meest duurzame materialen zijn materialen die met weinig milieubelasting gemaakt zijn, gebruikt worden en opnieuw gemaakt kunnen worden. Na gebruik zullen deze materialen geen milieubelastend afval achterlaten.
dubo, duurzaam bouwen. dubo, duurzaam bouwen.
toegepaste materialen mogen de gezondheid niet schaden tijdens vervaardiging en in gebruik. bouwen met duurzame materialen milieuvriendelijk vervaardigde materialen, bijvoorbeeld duurzaam geproduceerd hout, bouwen met vrijwel uitsluitend te recyclen materialen. minder energiegebruik tijdens productie van bouwmaterialen. minder energiegebruik in de gebruiksfase van een gebouw isolatie tegen energieverlies.
Duurzame materialen in eigen huis Het energielabel van uw huis Kwaliteit en advies Van Leeuwen's' bouwbedrijf.
Ook dit valt binnen het doordacht gebruik van duurzame materialen. Meer informatie over duurzame toepassingen in uw woning ziet u op deze menukaart. Duurzaam wonen kan heel goed met gebruik van duurzame materialen in eigen huis.Een gunstig energielabel voor uw woning geeft ook een prettig gevoel.

Contacteer ons